ua en ru

Ескалація торгової війни є згубною як для Євросоюзу, так і для РФ", - Медведчук

Експерти найбільшого в Данії банку Danske Bank прогнозують, що обопільні санкції ЄС і Росії будуть скасовані протягом 1-3 місяців, оскільки "ескалація торгової війни нестерпна як для Євросоюзу, так і для Росії". Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" написав лідер руху Віктор Медведчук.

За його словами, виконавши вимогу Вашингтона посилити тиск на Росію, економіка ЄС може втратити до 90 млрд дол.

"Європейські виробники не хочуть брати участь в санкційній кампанії "Брюссель проти Москви". Промисловці Німеччини і Франції вже заявили, що розрив коопераційних зв'язків з РФ призведе до падіння обсягів виробництва і зростання безробіття в ЄС", - додав політик.

Медведчук зазначив, що найбільше від обопільних санкцій постраждають країни Центральної та Східної Європи. "За оцінками експертів, після введення РФ ембарго на ввезення продуктів харчування Литва втратить 0,2% свого ВВП. Збитки для економіки Латвії можуть скласти 55 млн євро. А Естонії і зовсім загрожує криза в харчовій промисловості", - підкреслив він.

У результаті, зазначає політик, через обопільні санкції ЄС опинився на межі серйозної кризи. "Проте втрати Сполучених Штатів від спровокованої ними економічної війни просто сміховинні. В результаті економічної війни Штати втратять 715 млн дол. проти 90 млрд євро збитків, які понесе Євросоюз", - додав він.