ua en ru

Ештон засудила штурм ВР активістами "Правого сектору"

Верховний представник Європейського Союзу (ЄС) у закордонних справах Кетрін Ештон засудила дії організації "Правий сектор", яка в ніч на 28 березня здійснила штурм Верховної ради.

Верховний представник Європейського Союзу (ЄС) у закордонних справах Кетрін Ештон (на фото) засудила дії організації "Правий сектор", яка в ніч на 28 березня здійснила штурм Верховної ради. Заява Ештон розміщено на офіційному сайті Євросоюзу.

Ештон заявила, що подібні дії направлені проти парламенту суперечить принципам демократії і верховенства закону. Дипломат закликала "Правий сектор" негайно здати зброю владі.

Представник ЄС також зазначила, що необхідно провести неупереджене розслідування загибелі активіста "Правого сектора" Олександра Музичка.

Нагадаємо, Музичко був убитий 25 березня при затриманні МВС України. У той же час, "Правий сектор" звинувачує в загибелі свого активіста міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і вимагає його відставки.

Зазначимо, у зв'язку з загибеллю Музичко, ввечері 27 березня відбулася спроба штурму будівлі Верховної ради. Як повідомив прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський, члени організації не брали участь у штурмі Ради, а навпаки, "намагалися зупинити простих громадян", які штурмували будівлю парламенту "в емоційному пориві".

Тимчасова слідча комісія була створена в Раді 28 березня. До її складу увійшли три активіста Євромайдану, в тому числі член політради створеної на базі руху політичної партії "Правий сектор" Олег Однороженко.