ua en ru

Рада утворила ТСК з розслідування обставин загибелі Музичка

Народні депутати підтримали постанови про утворення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка.

Народні депутати підтримали постанови про утворення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка. За відповідне рішення проголосували. 232 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада повинна забезпечити чітку та прозору перевірку обставин загибелі цієї людини. Щоб не було ніяких чуток", - заявив голова Верховної Ради Олександр Турчинов перед голосуванням.

Він повідомив, що комісію очолить депутат Юрій Дерев'янко, а до складу комісії увійдуть депутати від усіх фракцій. Також буде запропоновано увійти до складу комісії трьом членам від громадських організацій.

Нагадаємо, в ніч на 25 березня координатор громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександр Музичко на прізвисько "Сашко Білий" отримав вогнепальне поранення при затриманні міліцією. Проти Музичко були порушені справи за хуліганство та погроз насильством щодо працівника правоохоронного органу.

У МВС була створена спецкомісія щодо з'ясування обставин смерті Музичко.

Раніше в міліції допускали, що Музичко отримав поранення з своєї зброї.

Зазначимо, що вчора МВС оприлюднило результати експертизи кулі з тіла Музичко. Згідно звіту, куля була випущена з його зброї.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав інцидент з Музичком "очевидною надзвичайною подією".

Він також пообіцяв, що МВС найближчим часом розкриє всі документи, речові докази, аудіо та відео факти щодо даного інциденту.