ua en ru

В ЄС вимагають від Росії негайно звільнити українця Гриба

В ЄС вимагають від Росії негайно звільнити українця Гриба Фото: Європейський союз (flickr.com-dfid)

Павло Гриб наразі перебуває в слідчому ізоляторі в Краснодарі

Європейський союз очікує від Російської Федерації негайного звільнення українця Павла Гриба та всіх інших українських громадян, незаконно затриманих та засуджених в РФ. Про це сказано в повідомленні представництва Євросоюзу в Україні на сторінці у соцмережі Facebook.

"Ми очікуємо, що Павло Гриб та всі інші українські громадяни, незаконно затримані та/або засуджені, будуть негайно звільнені", - зазначається у повідомленні.

Так, представництво ЄС в Україні зустрілося з батьком Павла Ігорем Грибом. Павло наразі перебуває в слідчому ізоляторі в Краснодарі.

Представництво ЄС в Україні зустрілося з Ігор Гриб, батьком Павла Гриба, 19-річного інваліда, громадянина України, який ...

Опубліковано European Union in Ukraine 9 жовтня 2017 р.

"До цих пір немає чіткого обвинувального вироку щодо звинувачень, винесених проти нього російською владою, окрім загальних звинувачень у вчиненні терористичного акту. Необґрунтоване затримання Павла Гриба становить серйозну загрозу його здоров'ю, оскільки він потребує спеціального медичного лікування, до якого він все ще не має доступу", - наголошують у представництві.

У відомстві також підкреслили, що справа Гриба є ще одним прикладом із серії грубих порушень прав людини та основних свобод, яку російська влада здійснює проти громадян України. У справі Павла Гриба також виявлено незаконне викрадення особи на території третьої країни.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вимагає висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба, який знаходиться у краснодарському слідчому ізоляторі (РФ).