ua en ru

ЄСПЛ вимагає від РФ висновок про стан здоров'я Гриба

ЄСПЛ вимагає від РФ висновок про стан здоров'я Гриба Фото: ЄСПЛ (echr.coe.int)

Європейський суд повторно просить РФ надати документацію про стан здоров'я Павла Гриба

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вимагає висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба, який знаходиться в краснодарському слідчому ізоляторі (РФ). Про це в п'ятницю, 6 жовтня, повідомила його адвокат Євгенія Закревська на своїй сторінці в Facebook.

"Європейський суд запрошує українських лікарів до Павла Гриба і хоче отримати їх висновок про стан його здоров'я перед прийняттям рішення про застосування термінових заходів", - написала адвокат.

Крім цього, зазначила Закревська, ЄСПЛ повторно просить РФ до 16.10.2017 надати в друкованому вигляді документацію про стан здоров'я Павла Гриба в СІЗО, а також інформацію про його лікування, оскільки цієї інформації не було в документах РФ, наданих суду.

#ПавлоГриб #ЄСПЛ Тільки що отримала черговий лист від ЄСПЛ, щодо заяви про термінові заходи у справі Павла Гриба. Євро...

Опубліковано Евгенією Закревською 6 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, про зникнення 19-річного українця Павла Гриба стало відомо в кінці серпня. Його родичі заявляли, що він поїхав у Білорусь на зустріч зі знайомою, однак пізніше пропав без вісті. Білорусь офіційно підтвердила в'їзд Гриба 24 серпня в країну.

Пізніше в Краснодарі (Росія) Павла Гриба заарештували на два місяці до 17 жовтня. Павла утримують в Краснодарі в СІЗО-5 Федеральної служби виконання покарань. Його звинувачують за статтею 205,1 Кримінального кодексу Росії ("сприяння терористичної діяльності").

Відзначимо, в РФ комісія лікарів вирішує питання про можливості знаходження Гриба в СІЗО.