ua en ru

ЄС потрібні стратегічні відносини з РФ у сфері оборони, - Макрон

ЄС потрібні стратегічні відносини з РФ у сфері оборони, - Макрон Фото: Еммануэль Макрон (GettyImages)

За словами Макрона, стратегічні відносини з Туреччиною і РФ принесуть стабільність

Європейському союзу необхідно вибудовувати стратегічні відносини з Туреччиною, а також "оновити" відносини з Російською Федерацією, що склалися після холодної війни. Про це в четвер заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає агентство Reuters.

За словами глави Франції, стратегічні відносини з Туреччиною і РФ принесуть стабільність.

"Ми зацікавлені в тому, щоб у ЄС були стратегічні відносини з Туреччиною, а також з Росією, які принесуть стабільність, які в довгостроковій перспективі будуть міцнішими і узгодженими", - підкреслив Макрон в Гельсінкі на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нііністе.

Він також зазначив, що відносини ЄС з Росією необхідно "оновити".

"Я думаю, що в таких питаннях, як кібербезпека, оборона і стратегічні відносини, можна уявити обриси нових відносин між Росією і ЄС, які відповідають тому напрямку, в якому рухається Європа. Стабільність у регіоні в наших інтересах", - заявив президент Франції.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, президент Чеської республіки Мілош Земан заявив, що Чехія повинна ініціювати обговорення зняття санкцій ЄС з Росії на засіданні Європейської ради.

Однак раніше міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс підтримав нові санкції Сполучених Штатів Америки проти Росії і висловив думку, що ЄС повинен посилити свої обмежувальні заходи.