ua en ru

ЄС готує закон, який змусить технологічних гігантів ділитися даними, - FT

ЄС готує закон, який змусить технологічних гігантів ділитися даними, - FT Фото: прапор Євросоюзу (flickr.com/european_parliament)

Європейський союз готується змусити великі технологічні компанії ділитися своїми клієнтськими даними з більш дрібними конкурентами. Для цього готується відповідний закон "Про цифрові послуги".

Про це повідомляє газета Financial Times з посиланням на ранній проект цього закону.

"Такі компанії, як Amazon і Google, не повинні використовувати дані, зібрані на їх платформах для власної комерційної діяльності... Якщо тільки вони не зроблять (ці дані доступними для бізнес-користувачів, активних у такій самій комерційній діяльності", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що голова антимонопольного відомства ЄС Маргрете Вестагер оголосить до кінця цього року нові жорсткі правила для технологічних компаній відповідно до закону, спрямовані на підвищення відповідальності за контент на їх платформах.

Серед іншого, проект передбачає, що компанії не повинні мати права попередньо встановлювати свої власні програми на апаратні пристрої, такі як ноутбуки, телефони, або примушувати інші компанії виключно попередньо встановлювати своє програмне забезпечення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС хоче змусити технологічних гігантів продати деякі свої європейські активи, якщо їх домінування на ринку буде вважатися загрозливим для інтересів клієнтів і більш дрібних конкурентів.

Також РБК-Україна писало, що Apple погодилася виплатити 500 млн доларів штрафу за уповільнення iPhone після того, як в кінці 2017 року корпорація визнала, що навмисно знижувала швидкість роботи деяких моделей iPhone.