ua en ru

Apple навмисне знижувала швидкість роботи старих iPhone

Apple навмисне знижувала швидкість роботи старих iPhone Фото: Apple (flickr.com Andy)

Уповільнення швидкості активізується, щоб запобігти несподіваному завершенню роботи

Американська корпорація Apple визнала, що навмисне знижувала швидкість роботи деяких моделей iPhone. Про це повідомляється у відповіді компанії, опублікованому на TechCruch.

Так, Apple визнала, що останні версії операційної системи iOS знижують швидкість роботи деяких моделей iPhone. У компанії заявили, що це робиться для того, щоб продовжити термін роботи акумулятора в смартфонах.

Згідно з інформацією видання, у компанії пояснили, що ця функція застосовувалася в iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE. Крім того, з виходом iOS 11.2 технологія стала доступна і для iPhone 7.

За даними компанії, функція уповільнення швидкості роботи активізується тільки тоді, "коли це необхідно, щоб запобігти несподіваному завершенню роботи пристрою".

Наголошується, що з часом літій-іонні акумулятори iPhone зношуються, через що можуть несподівано відключатися на холоді або на спеці.

У свою чергу, користувачі раніше помітили, що старі моделі смартфона при оновленні починають повільніше працювати. Вони вважали зниження швидкості роботи пристроїв маркетинговим ходом компанії для примушення клієнтів купувати нові моделі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія Apple купила сервіс з розпізнавання музики Shazam.