ua en ru

Єрмак запропонував радникам "нормандської четвірки" терміново зустрітися

Єрмак запропонував радникам "нормандської четвірки" терміново зустрітися Фото: Андрій Єрмак, керівник Офісу президента (Віталій Носач, РБК-Україна)

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак запропонував радникам лідерів "нормандської четвірки" провести термінове засідання щодо Донбасу. За його словами, переговори радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії можуть пройти в очному форматі або по відеозв'язку.

Про це йшлося на зустрічі з послами країн G7, повідомив Офіс президента.

"Вчора я надіслав листа до всіх своїх колег по нормандському формату з пропозицією терміново скликати відеоконференцію або зустрітися очно, що було б краще, за участю політичних радників і міністрів закордонних справ чотирьох країн", - сказав Єрмак.

Керівник ОП також запропонував долучити до діяльності нормандського формату експертів з політичних, військових і юридичних питань, що могло б, на його думку, активізувати переговорний процес.

Крім того, за словами Єрмака, українська сторона наполягає, щоб Росія розблокувала виконання рішень саміту лідерів "нормандської четвірки" в Парижі, який відбувся в грудні 2019 року.

"Ми вважаємо, що проведення чергового саміту в Нормандському форматі надало б дуже серйозного поштовху процесу мирного врегулювання. Тому я просив би розглянути можливість спільного звернення G7 до РФ із закликом підтримати проведення цього саміту", - додав він.