ua en ru

ЄП не буде голосувати за угоду по Brexit без схвалення британського парламенту

ЄП не буде голосувати за угоду по Brexit без схвалення британського парламенту Фото: Європарламент (European Union)

Парламент Великобританії буде розглядати нову угоду з Brexit 19 жовтня

Європейський парламент (ЄП) не буде проводити голосування за угодою про вихід Великобританії зі складу Європейського союзу (Brexit) без схвалення британського парламенту. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

Як повідомили в ЕП, для проведення голосування необхідно отримати затверджені документи від Єврокомісії і Вестмінстера.

"Відповідно до нашої резолюцією, Європарламент не буде проводити ніякого голосування, поки парламент Великобританії не схвалить угоду з ЄС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 17 жовтня, Великобританія та ЄС погодили нову угоду щодо Brexit. Британський парламент 19 жовтня проведе екстрене засідання, де буде проходити голосування за нову угоду. Щоб затвердити угоду парламенту необхідно набрати 320 голосів з 650.

Три політичні сили британського парламенту вже виступили із заявою, що не будуть підтримувати операцію з Brexit під час голосування в парламенті 19 жовтня. Зокрема, про це заявили представники Лейбористської партії, яка є головною опозицією в британському парламенті, маючи 257 місць. Також проти виступили в Шотландської національної партії і Демократичної юніоністської партії (ДЮП) Північної Ірландії.