ua en ru

"Енергоатом" вимагає провести незалежний аудит дефіциту в 13,9 млрд гривень

"Енергоатом" вимагає провести незалежний аудит дефіциту в 13,9 млрд гривень Фото: "Енергоатом" (webscreenshot google.com.ua/maps)

Компанія привітала ініціативу НКРЕКП про аудит

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" вимагає провести незалежний міжнародний аудит дефіциту в тарифі на суму 13,9 млрд гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення "Энергоатома".

Зокрема, в повідомленні йдеться, що "Енергоатом" вітає останню ініціативу глави НКРЕКП Оксани Кривенко щодо проведення незалежного міжнародного аудиту дефіциту в тарифі в обсязі 13,9 млрд гривень.

У компанії відзначили, що щорічно проходять декілька аудитів, в тому числі з боку Державної аудиторської служби, в цьому році аудит фінансової звітності провела BDO, а в минулому компанія пройшла перевірку Bank of America/Merrill Lynch.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що НКРЕКП ініціює forensic аудит "Енергоатому". Оксана Кривенко зазначила, що кредитна заборгованість компанії зросла на 4,6 млрд гривень, і в комісії не розуміють, як були використані ці кошти.

"Ми спостерігаємо системну корупцію, розкрадання та нецільове використання коштів", - заявила вона.

До цього комісія розглядала можливість збільшення фонду зарплати "Енергоатому".