ua en ru

Електростанції Техасу знову запрацювали, але 300 тисяч будинків досі без світла

Електростанції Техасу знову запрацювали, але 300 тисяч будинків досі без світла Фото: Техас (americanbanker.com)

Губернатор Техасу Грег Ебботт заявив, що всі електростанції в штаті знову підключені до мережі. Проте сотні тисяч будинків залишаються без електрики через те, що лінії вийшли з ладу та інші проблеми після жорстокого зимового шторму і похолодання.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Близько 325 тисяч домогосподарств, як і раніше, позбавлені електрики, порівняно з 2,7 мільйонами в середу. Крім того, понад 13 мільйонів техасців стикаються з перебоями у водопостачанні. Енергосистема штату залишиться дуже "тендітною" протягом декількох днів, оскільки холодна погода, яка створила проблеми, збережеться на вихідних.

Енергетичні оператори і керівники штату піддаються різкій критиці за тривалі відключення через мінусові температури, які почалися чотири дні тому.

Ебботт сказав, що він попросив законодавців штату прийняти закони, які зобов'язують всі електростанції в Техасі готувати до зими свої об'єкти, як це роблять у більш холодних штатах.

Губернатор розкритикував Раду з надійності електропостачання Техасу (ERCOT), об'єднання, що відповідає за 90% електроенергії штату, яке, за його словами, перед ураганом повідомило чиновникам, що мережа підготовлена до холодної погоди.