ua en ru

Екіпаж "Норду" не покарали через закінчення терміну давності, - Слободян

Екіпаж "Норду" не покарали через закінчення терміну давності, - Слободян Фото: Олег Слободян (УНІАН)

Суд закрив кримінальні справи щодо "Норду" більше місяця тому

Екіпаж затриманого кримського судна "Норд" не притягнули до кримінальної відповідальності через закінчення терміну давності. Про це у Facebook повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

За його словами, справи щодо "Норду" передали в суд 20 квітня, проте 23 липня у зв'язку із закінченням тримісячного строку притягнення до відповідальності суд закрив кримінальні справи. Слободян додав, що в ході судових засідань захист моряків неодноразово просив перенести розгляд, а самі моряки затягували його.

Він також додав, що моряки, які є громадянами України, можуть у будь-який час повернутися до місця постійного проживання.

Екіпаж "Норду" не покарали через закінчення терміну давності, - Слободян

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що російський омбудсмен запропонувала Україні обміняти екіпаж "Норду" на моряків затриманого в Криму судна ЯМК-0041.

У липні український омбудсмен Людмила Денисова сама просила президента Петра Порошенка провести такий обмін. Зазначимо, після затримання українських моряків протягом декількох місяців примусово утримують на території анексованого півострова.