ua en ru

У Едмонтоні з'явиться генеральне консульство України

У Едмонтоні з'явиться генеральне консульство України Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У Едмонтоні відкриють українське консульство

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо домовилися відкрити генеральне консульство України в Едмонтоні під час зустрічі в Торонто. Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

"Ми обговорили подальше зміцнення наших міжособистісних контактів. Зокрема, ми домовилися відкрити Генеральне консульство України в Едмонтоні", - повідомив Петро Порошенко.

За його словами, цей крок значно полегшить ділові контакти, а також контакти з українською громадою.

"У зв'язку з цим ми бачимо величезний позитивний ефект від рішення України про надання безвізового режиму Канаді ще у 2005 році і готові співпрацювати з Канадою для забезпечення безвізового режиму для громадян України", - сказав Порошенко.

За його словами, це стосується обміну цінностями і зміцнення взаєморозуміння.

"Я впевнений, що після того, як ми виконали 144 критерії ЄС, Україна відповідає більшості критеріїв Канади. Так що ми з нетерпінням чекаємо початку всебічного діалогу з цього надзвичайно важливого питання", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили питання проведення реформ в Україні, в тому числі реформування Збройних Сил України та приведення їх до стандартів НАТО.