ua en ru

Порошенко обговорив з Трюдо реформування ЗСУ

Порошенко обговорив з Трюдо реформування ЗСУ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко і Трюдо обговорили прагнення України потрапити в НАТО

Президент Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили питання проведення реформ в Україні, зокрема реформування Збройних Сил України та приведення їх до стандартів НАТО. Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

"Прем'єр-міністр та я обговорили прагнення України в НАТО і нашу роботу по забезпеченню повної відповідності Збройних Сил України стандартам Альянсу. Я хочу ще раз підтвердити - двері Альянсу повинні бути відкритими для України", - заявив Петро Порошенко.

"Ми говорили про реформи в Україні і я ціную, що Україна залишається однією з пріоритетних країн для міжнародної допомоги Канади. Дозвольте мені зазначити, що Канада є одним з лідерів по підтримці України, яку ми так високо цінуємо", - наголосив Президент.

За словами Петра Порошенка, також в Україні очікують призначення Спеціального посланника Канади з питань реформ в Україні.

У свою чергу, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зазначив, що канадська сторона надає підтримку в здійсненні реформ в Україні.

"Реформи, які Україна проводить, зокрема у минулому році за надзвичайно важких умов. Економічне зростання має продовжуватися і воно триває. Це дуже важкі рішення, які повинні прийматися в Україні. І Канада в цьому плані докладає всі зусилля, щоб бути завжди з Україною та надавати підтримку", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що премьер-міністр Канади Джастін Трюдо і президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Торонто підтвердили міцні й тривалі зв'язки між Канадою та Україною, а також свою загальну прихильність подальшому поглибленню двосторонніх відносин.