ua en ru

"ДТЕК Нафтогаз" підписав УРП по Зіньківській площі

"ДТЕК Нафтогаз" підписав УРП по Зіньківській площі Фото: "ДТЕК Нафтогаз" (dtek.com)
Автор: РБК-Украина

Компанії групи "ДТЕК Нафтогаз" підписали угоду про розподіл продукції (УРП) по Зіньківській площі в рамках найбільш масштабної в історії України конкурсу УРП.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як йдеться у повідомленні, у найближчі роки "ДТЕК Нафтогаз" планує виконати переобробку і переінтерпретацію раніше проведеної сейсморозвідки і досліджень свердловин, провести сейсмічні 3D-дослідження, а також пробурити 3 пошукові свердловини. Інвестиції компанії в розвідку і розробку цієї ділянки складуть понад 1 млрд грн.

"2020 рік був непростим для газодобувної індустрії не тільки в Україні, але і у всьому світі через пандемію і рекордне падіння цін на газ. Тому підписання УРП в кінці року - сильний позитивний сигнал для галузі, який істотно поліпшить інвестиційний імідж України. Ефективна реалізація угоди по Зіньківській площі є частиною стратегії ДТЕК Нафтогаз до 2030 року і, безумовно, це найважливіший крок у питанні нарощування видобутку газу в країні і зміцнення енергонезалежності України", - зазначив генеральний директор "ДТЕК Нафтогаз" Ігор Щуров.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів на засіданні у понеділок 28 грудня затвердив тексти договорів семи угод про розподіл продукції (УРП) для видобутку вуглеводнів в Україні. Державна служба геології та надр України визначена уповноваженим органом для організації та супроводу процесу реалізації УРП.

Як повідомлялося раніше, обсяг інвестицій всіх переможних компаній в рамках УРП складе від 430 млн дол. до 1 млрд дол.