ua en ru

На Донбасі за добу 30 обстрілів, поранені двоє українських військових

На Донбасі за добу 30 обстрілів, поранені двоє українських військових Фото: ООС на Донбасі (facebook.com/28brigade)

Бойовики використовували заборонену Мінськом зброю

На Донбасі протягом минулої доби 16 червня бойовики 30 разів порушили режим припинення вогню, унаслідок обстрілів поранення отримали двоє українських військових. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланям на прес-центр Операції об'єднаних сил у Facebook.

Зазначається, два обстріли бойовики здійснили із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, обстріли були зафіксовані у районі населених пунктів Водяне, Талаківка, Новотроїцьке, Павропіль, Лебединське, Пищевик, Богданівка, Опитне, Широкине, Новогнатівка, а також поблизу Південного, Кримського, Новотошківського, Станиці Луганської.

Повідомляється, що за даними розвідки 15 червня два окупанта отримали поранення.

Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил 7 разів у районах Широкиного, Лебединського, Талаківки, Пишевика, Водяного, Південного, Новотошківського. За поточну добу втрат серед українських військовослужбовців немає.

Нагадаємо, раніше українська сторона Спільного центру контролю й координації (СЦКК) повідомила, що у Донецькій області бойовики здійснили обстріл житлового будинку у місті Мар’їнка.

РБК-Україна писало, що у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі 15-16 червня збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню, поранено одного військового.