ua en ru

На посаду голови ДПЗКУ оголошено повторний конкурс

На посаду голови ДПЗКУ оголошено повторний конкурс Документи на участь у конкурсі надали 28 претендентів

Конкурсна комісія оголосила повторний конкурсний відбір на посаду керівника ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). Таке рішення було прийнято за результатами фінального засідання комісії 14 квітня, передає прес-служба Мінагрополітики України.

Як повідомляється, всього документи на участь у конкурсі надали 28 претендентів. До етапу презентації конкурсних пропозицій були допущені 24 кандидата, проте лише один з них набрав більшість голосів членів комісії - 4, в той час як постанова уряду №777 передбачає обрання від 2 до 5 фіналістів конкурсу.

"Це одне з найсильніших і найважливіших підприємств, якими займається Міністерство аграрної політики та продовольства, тому вимоги до кандидатів були максимально серйозними. Тому і члени комісії поставилися до відбору відповідним чином. Нам не вистачило кандидатів, які могли б стратегічно мислити, вирішувати глобальні проблеми, які були б не тільки готовими до змін, а могли забезпечити цей процес", - повідомив голова конкурсної комісії, перший замглави Мінап Ярослав Краснопольський.

Взяти участь у повторному конкурсі на посаду голови ПАТ "ДПЗКУ" можуть всі бажаючі громадяни України, які відповідають конкурсним вимогам, у тому числі ті претенденти, які висували свої кандидатури на перший конкурс.

Нагадаємо, в березні МінАП призначив Валерія Щербину заступником голови ДПЗКУ.

Раніше ДПЗКУ подала позови проти аграрних підприємств на понад 123 млн грн.