ua en ru

Прибутковості облігацій Італії та Іспанії знижуються

Прибутковості десятирічних облігацій Іспанії і Італії досягли мінімальних відміток з моменту останнього засідання Федрезерву, коли було оголошено про плани по скороченню програми викупу активів. 

Прибутковості десятирічних облігацій Іспанії і Італії досягли мінімальних відміток з моменту останнього засідання Федрезерву, коли було оголошено про плани по скороченню програми викупу активів. Про це повідомляє "Росія 24".

18-19 червня Бен Бернанке встиг заспокоїти ринки, заявивши, що план по скороченню залежить від макроекономічних даних, що надходять, і все залежатиме тільки від них. У той же самий час ЄЦБ заявив, що зберігатиме низькі ставки протягом "тривалого періоду" часу.

Читайте також: Центробанк Іспанії чекає на вихід країни з рецесії

Ці заяви заспокоїли учасників ринку, ліквідність зберігається, а значить серйозної загрози для боргових ринків поки немає.
На цьому фоні прибутковості облігацій периферійної Європи почали знижуватися і у вівторок по італійських і іспанських паперах досягли мінімумів з початку літа. Зараз вони знаходяться на відмітках 4,30% і 4,54% відповідно.

Проте деякі експерти закликають не втрачати пильності. "Зниження доходностей потрібно сприймати з обережністю. Ситуація відрізняється від тієї, що була ще кілька місяців тому, коли всі були упевнені, що надмірна ліквідність буде збережуться ще тривалий час. Тепер все може змінитися дуже швидко", - говорить Лука Каззулані, стратег Unicredit.

Прибутковість паперів Португалії у вівторок залишається незмінною, але в понеділок вона знизилася на максимальну величину з 2 січня.

Читайте також: ФРС США почне скорочення QE у вересні 2013 р., - експерти

Прибутковості облігацій найнадійнішого європейського емітента - Німеччини - підростають на оптимістичному зовнішньому фоні. Європейські фондові індекси торгуються на максимальних відмітках за сім тижнів.