ua en ru

Центробанк Іспанії чекає виходу країни з рецесії

Центральний банк Іспанії у вівторок заявив, що економіка країни в II кварталі, швидше за все, скоротиться на 0,1% в порівнянні з I кварталом, а значить Іспанія близька до виходу з рецесії, яка продовжується з 2011 р. Про це повідомляє "Росія 24".

ВВП Іспанії, ймовірно, знизиться в II кварталі на 1,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У I кварталі економіка скоротилася на 2% в порівнянні з минулим роком і на 0,5% квартал до кварталу.

Зазвичай прогнози Банку Іспанії збігаються з тими даними, які публікує офіційне статистичне відомство. Статистика по ВВП за II квартал буде опублікована 30 липня.

Останнім часом Іспанія залишається в тіні, і новинні агентства не так часто розповідають про ті або інші події в економіці цієї країни.

В інших проблемних країнах події розвиваються динамічніше. Так, наприклад, в Португалії розгорілася політична криза, а в Греції виникли певні складнощі з черговим траншем допомоги.

Читайте також: Іспанія починає реформу електроенергетики

Проте, як випливає з прогнозу ЦБ, економічна ситуація налагоджується. Тільки є одна істотна проблема - рівень безробіття в Іспанії один з найвищих в Європі, і ясне одне: найближчим часом ситуація сильно не покращиться.