ua en ru

ФРС США почне скорочення QE у вересні 2013 р., - експерти

Все більше економістів вважають, що ФРС почне скорочувати обсяг викупу активів. Такі дані наводяться в свіжому опитуванні Bloomberg, передає "Росія 24".

Рівно половина респондентів вважають, що згортання QE почнеться у вересні 2013 р. У попередньому опитуванні таких було 44%. Проте, навіть незважаючи на зростання упевненості в швидкій зміні монетарної політики, прибутковості по десятирічних казначейських облігаціях продовжують знижуватися.

Така динаміка простежується, після того, як Бен Бернанке заявив, що рішення регулятора залежатиме від макроекономічних даних, але у будь-якому випадку підвищення ставок поки не передбачається.

Експерти вважають, що ринок просто переварив інформацію про можливе скорочення стимулів, звик до нових значень доходностей Treasuries і стабілізувався.

Жоден з опитаних економістів Bloomberg не чекає, що Федрезерв почне скорочувати обсяг викупу на найближчому засіданні 30-31 липня. При цьому більшість сходиться на думці, що коли цей процес почнеться, обсяг спочатку буде скорочений до 60 млрд дол.

Читайте також: ФРС США почне згортати QЕ3 в 2013 р., але діятиме ситуативно

Повне припинення викупу активів відбудеться в II кварталі 2014 р., вважають половина експертів, а 24% вважають, що ФРС піде з ринку тільки в кінці 2014 р.