ua en ru

Домовленості з Росією дозволяють прийняти держбюджет-2014 сьогодні, - Азаров

Домовленості, досягнуті за підсумками візиту Президента Віктора Януковича 17 грудня до Москви (Росія), дозволяють сьогодні прийняти державний бюджет-2014. Про це в середу на відкритті засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Домовленості, досягнуті за підсумками візиту Президента Віктора Януковича 17 грудня до Москви (Росія), дозволяють сьогодні прийняти державний бюджет-2014. Про це в середу на відкритті засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Микола Азаров (на фото).

Фотогалерея: "Засідання Кабміну 18 грудня 2013 року"

"Досягнуті домовленості дають можливість прийняти бюджет соціального розвитку", - зазначив Азаров.

За його словами, до зазначених домовленостей прийняття держбюджету було "абсолютно неможливим", і у країні настав би колапс.

Нагадаємо, 17 грудня Україна і РФ домовилися про зниження ціни на імпортований в Україну російський газ до 268,5 дол. за тис. куб. м і викуп Росією державних цінних паперів України на 15 млрд дол. Як заявили в Мінфіні РФ, Росія цього тижня може купити дворічні єврооблігації України на 3 млрд дол.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак напередодні спрогнозував прийняття держбюджету-2014 в Раді в четвер, 19 грудня. Раніше, на засіданні погоджувальної ради ВР, спікер парламенту заявляв про те, що державний бюджет на 2014 р. може бути прийнятий на початку лютого 2014 р.

Як зазначав учора голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко (Партія регіонів), держбюджет-2014 буде прийнятий парламентом дуже швидко.

При цьому керівництво фракції Партії регіонів не виключає прийняття держбюджету-2014 на виїзному засіданні парламенту, якщо опозиція не розблокує трибуну ВР.

Як заявив напередодні перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, дефіцит державного бюджету України у 2014 р. може скласти близько 3%. Він також уточнив, що відхилення від цього рівня може становити плюс-мінус 0,5%.