ua en ru

Договір оренди на експлуатацію мереж "Київенерго" може бути переглянуто до кінця 2012 р., - Попов

Договір оренди на експлуатацію мереж "Київенерго" може бути переглянуто до кінця 2012 р. Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Практика, яку ми маємо сьогодні чи в Європі, чи в світі, вона говорить про те, що однією з форм співпраці бізнеса і держави може бути концесія... В тому числі, і стосовно об'єктів життєзабезпечення. Що стосується питання концесії мереж "Київенерго" в Києві, то поки що йдуть дискусії навколо цієї теми... Той договір оренди, що підписаний між містом і "Київенерго", він не відповідає ні інтересам міста, ні інтересам "Київенерго". Там немає розуміння, хто, що і як повинен робити, хто, що, коли і як повинен інвестувати, і як треба захищати інтереси в процесі такої експлуатації. Договір оренди повинен бути предметом розгляду. Я думаю, що в цьому році ми повинні до цього повернутись", - зазначив Попов.

Нагадаємо, раніше заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак заявив, що перед обговоренням концесії КМДА з "Київенерго" необхідно провести повну оцінку майна.

Зараз АК "Київенерго" орендує теплові мережі Києва і не має права власності на них.