ua en ru

У ДНР прийняли "закон" про створення збройних сил

У ДНР прийняли "закон" про створення збройних сил Фото: бойовик ДНР

У ДНР не вважають цей "закон" порушенням мінських угод

"Депутати" самопроголошеної "Донецької народної республіки" ухвалили "закон", який передбачає створення збройних сил. Про це повідомляє сепаратистське "Донецьке агентство новин".

"Без цього закону неможлива оборона держави, раніше у нас було тільки ополчення. Тепер закон говорить - всі військові підрозділи переходять в розряд збройних сил", - повідомив заступник голови комітету з безпеки і оборони" ДНР Дмитро Перепьолкін.

За його словами, при розробці за основу бралося законодавство РФ і Казахстану. Передбачена служба за контрактом і служба за призовом.

"Дані чіткі визначення - що таке стан війни. Воно оголошується у разі збройного нападу на ДНР іншої держави або групи держав, а також у разі виконання необхідного ДНР міжнародних договорів. Цим законом ми говоримо, що ми ні на кого не нападаєм, а обороняємося від загроз з боку хунти. Наша головна доктрина - це те, що ми обороняємося", - констатував він.

Цей "закон" передбачає формування військової поліції. Також ДНР вважає демократичним підходом зміна про двомовність (російська та українська) команд.

Як заявляють в ДНР, "закон" набуде чинності після підпису голови самопроголошеної республіки.

Крім того, в ДНР не вважають створення збройних сил порушенням мінських угод. "Збройні сили можна назвати як завгодно, наприклад, народною міліцією", - сказав спікер народної ради" Андрій Пургін.

Нагадаємо, ДНР/ЛНР хочуть закріпити в Конституції позаблоковий статус України.