ua en ru

Для уніфікації українського законодавства до норм ЄС доведеться вносити зміни до Конституції, - Медведчук

Сьогодні, 21 червня, в Донецьку розпочав роботу круглий стіл на тему «Митний союз і Зона вільної торгівлі з Європою: проблеми та перспективи для України». Ініціатором заходу виступив громадський рух «Український вибір».

«Громадський рух «Український вибір» розуміє, наскільки важливо сьогодні донести правдиву інформацію, щоб громадяни України розуміли, куди їх штовхають влада і опозиція. І влада, і опозиція стверджують, що для країни немає альтернативи підписанню Угоди про Асоціацію з ЄС. Політики роблять все, щоб у листопада 2013 р. цей документ був підписаний. Сама Угода довгий час було таємницею за сімома печатками. І тільки позавчора його повний текст був опублікований на сайті Верховної Ради. Економісти вже дали перші оцінки цього документа. І підтвердили ризики для АПК, промисловості та українського бізнесу в цілому, про які ми говорили раніше», - сказав лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук, відкриваючи круглий стіл.

«І влада, і опозиція кажуть про безальтернативність європейського вибору. Але нагадаю всім євроінтеграторам, що, даючи неповну або необ'єктивну інформацію про наслідки приєднання України до Асоціації, вони порушують ст. 7 закону «Про основи національної безпеки України». З упевненістю можу сказати, що приєднуючись до МС, Україна не порушує жодної із статей Конституції, а от для уніфікації національного законодавства з ЄС нам доведеться вносити правки до свого Основного закону», - підкреслив Медведчук.

У засіданні також беруть участь академік РАН і радник президента РФ Сергій Глазьєв, академік НАН України Валерій Геєць, директор Центру міжнародного науково-дослідного інституту проблем управління, президент Російського торгово-фінансового союзу Сергій Батчіков, академік НАН України Олександр Амоша, співавтор Митного кодексу Митного союзу Юрій шкірянці, академік Академії економічних наук України Олександр Кендюхов, представники керівних органів Митного союзу та Євразійського банку розвитку та ін.