ua en ru

НАБ затрималио чиновника "Укрзалізниці" за підозрою в корупції

НАБ затрималио чиновника "Укрзалізниці" за підозрою в корупції Фото: глава НАБ Артем Ситник

Досудове розслідування триває

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБ) України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали начальника департаменту планування і контролю за закупівлями ПАТ "Укрзалізниця" за підозрою в корупції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБ.

Як зазначається, затриманий посадовець підозрюється в участі у корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель ДП "Укрзалізничпостач" (наразі філія ПАТ "Укрзалізниця").


"Даний злочин кваліфікується за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом)", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що наразі НАБ готує клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, правоохоронці наполягатимуть на триманні його під вартою аби унеможливити втручання сторони захисту у хід досудового розслідування та виїзд підозрюваного за межі України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові керівник департаменту міськради за грошову винагороду оформляв нежитлові приміщення, що знаходяться у комунальній власності міста, на приватних осіб.