ua en ru

Депутати ПР пропонують створити міжнародну парламентську групу для виходу з кризи

Депутати фракції Партії регіонів звернулися до голови Верховної Ради України Володимира Рибака із пропозицією обговорити питання створення постійно діючої групи з представників різних фракцій із залученням парламентаріїв інших країн для контролю за прийняттям рішень щодо підтримки правопорядку та конституційного ладу в Україні. Про це йдеться у зверненні 13 депутатів-членів фракції ПР.

"Пропонуємо обговорити на засіданні під Вашим керівництвом питання створення постійно діючої групи з представників різних фракцій з залученням представників Європарламенту, парламентарів інших країн, представників посольств і так далі, яка б мала можливість терміново отримувати інформацію від посадових осіб, органів виконавчої влади, правоохоронних органів, делегованих представників МВС, СБУ, РНБО та внутрішніх військ з метою громадського, парламентського та міжнародного контролю за прийняттям законних, прозорих, зрозумілих правових та управлінських рішень по підтримці правопорядку та конституційного ладу в Україні", - йдеться в тексті звернення.

У документі наголошується, що в політичній та соціально-економічної ситуації в Україні Верховна Рада "повинна шляхом використання парламентських засобів та інструментів стати запобіжником подальшої ескалації конфлікту на вулиці, який може мати тяжкі наслідки як для кожного громадянина України, так і для держави Україна в цілому".

"Першочерговим питанням є недопущення силового протистояння і кровопролиття, застосування правоохоронних органів та спецпідрозділів для розгону і тиску на громадян, використання правоохоронної системи та інших воєнізованих груп і формувань, "воєнізованих" громадських організацій у політичній боротьбі", - підкреслюється у зверненні.

Під документом поставили свої підписи 13 депутатів-членів фракції Партії регіонів: Яків Табачник, Іван Мирний, Микола Джига, Артем Щербань, Олександр Зац, Андрій Деркач, Григорій Смітюх, Ганна Герман, Євген Геллер, Віталій Калюжний, Микола Рудьковський, Вадим Колесніченко та Олександр Бобков.