ua en ru

Демократи в Конгресі США готові виключити секретну інформацію з доповіді щодо Росії

Демократи в Конгресі США готові виключити секретну інформацію з доповіді щодо Росії Фото: Конгрес США (roskam.house.gov)

В Демократичній партії сподіваються, що таким чином вдасться домогтися від Дональда Трампа опублікування документа

Члени комітету Палати представників Конгресу США з розвідки від Демократичної партії готові виключити окремі фрагменти свого меморандуму, присвяченого проведеному ФБР "російському розслідуванню", для його публікації. Про це повідомляє "Голос Америки".

З документа будуть виключені ті частини, які можуть бути названі витоком секретної інформації, після чого демократи знову спробують домогтися від президента Дональда Трампа його публікації.

Як зазначає видання, представник Білого дому в неділю висловив упевненість в тому, що меморандум буде опублікований, як тільки демократи його скоригують.

Ознаки прогресу намітилися після того, як обидві сторони обмінялися взаємними емоційними докорами з цього питання.

Так, старший демократ у комітеті, конгресмен Адам Шифф заявив, що Трамп ставить особисті інтереси вище інтересів країни, блокуючи меморандум, який "повністю підриває його заяви про те, що він виправданий" в розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера, що стосується відносин передвиборного штабу Трампа з Росією і російського втручання на виборах.

"Президент не хоче, щоб громадськість дізналася факти, що лежать в основі", – заявив Шифф.

Директор Білого дому із законодавчих питань Марк Шорт заперечив, що демократи перевантажили свій меморандум секретною інформацією, знаючи, що Трамп перешкодить його публікації.

"Ми не боїмося транспарентності. Я думаю, ви побачите, як ми опублікуємо цей меморандум", - заявив Шорт.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у п'ятницю, 9 лютого, заблокував публікацію секретного досьє, підготовленого демократами у справі про втручання Росії у президентські вибори в США.