ua en ru

Трамп заблокував публікацію доповіді демократів у "російській справі"

Трамп заблокував публікацію доповіді демократів у "російській справі" Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Доповідь була підготовлена у відповідь на оприлюднену минулого тижня республіканцями

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у п'ятницю, 9 лютого, заблокував публікацію секретного досьє, підготовленого демократами у справі про втручання Росії у президентські вибори в США, передає Reuters.

Про це повідомив у листі до куратора комісії у справі про втручання Росії у вибори в США в Конгресі Девіну Нуньєсу радник Білого дому Дон Макган.

З його слів, Трамп вирішив не оприлюднювати документ, оскільки "деякі його фрагменти містять секретні та особливо важлив для національної безпеки і правоохоронних органів пасажі".

Агентство зазначає, що доповідь було підготовлено представниками Демократичної партії в Конгресі, аби спростувати оприлюднений минулого тижня документ республіканців, у якому вищі посадові особи ФБР і Міністерства юстиції США звинувачуються в упередженості в розслідуванні про зв'язки команди президента США Дональда Трампа з Росією і втручання у вибори в 2016 році

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що вважає "американською ганьбою" розслідування зі звинувачення його команди у зв'язках із Росією.