ua en ru

Справа Труханова: суд відклав розгляд клопотання про зміну підсудності

Справа Труханова: суд відклав розгляд клопотання про зміну підсудності Фото: Геннадій Труханов (РБК-Україна)

Прокурори хотіли клопотати про перенесення розгляду справи у Солом'янський суд Києва

Верховний суд відклав розгляд клопотання прокурорів про передачу до іншого суду кримінального провадження за обвинуваченням Генадія Труханова та інших підозрюваних на 22 жовтня. Про це у залі суду сказав головуючий суддя Володимир Король, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Повідомити своєчасно учасників не виявилось можливим, тому колегія суддів вважає за необхідне відкласти розгляд на іншу дату. Суд постановив відкласти розгляд у Верховному суді на 15.00 22 жовтня", - сказав суддя.

Прокурори хотіли клопотати про перенесення розгляду справи у Солом'янський суд. Вони вважають, що розгляд у суді Одеси може бути "неефективним і неоперативним".

Зазначимо, підсудність даної справи належить Малиновському суду Одеси. За словами прокурора у справі Валентина Мусіяки, обвинувальний акт у справі нараховує 250 сторінок.

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт стосовно міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Як встановило слідство, Труханов з липня по грудень 2016 разом з посадовими особами мерії Одеси та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету в сумі 185 млн гривень. Корупційна схема реалізована під виглядом купівлі будівлі заводу "Краян" за явно завищеною вартістю.

Раніше повідомлялося, що САП вручила обвинувальний акт 8 підозрюваним у справі Труханова. Також НАБУ назвало однопартійців Труханового, причетних до розкрадання коштів.