ua en ru

Справу Тамразова направили до Вищого антикорупційного суду

Справу Тамразова направили до Вищого антикорупційного суду Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Тамразов підозрюється у спробі підкупу прокурора

Справу екс-заступника глави "Укргазвидобування" та власника онлайн-видання Insider Олексія Тамразова щодо спроби підкупу прокурора направили до Вищого антикорупційного суду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу САП.

Як зазначається, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування", який, за версією слідства, намагався надати хабар у розмірі 200 тис. доларів співробітнику Генеральної прокуратури України за сприяння у скасуванні арешту, накладеного на газ.

"Підозрюваного було викрито під час передачі першої частини хабаря у сумі 100 тис. доларів та затримано під час його передачі. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). На сьогодні обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Олексія Тамразова затримали 9 серпня 2018 року. Тамразов був затриманий нібито за дачу хабара керівнику департаменту ГПУ Костянтину Кулику. За словами екс-генпрокурора Юрія Луценка, він нібито намагався передати 200 тис. доларів за сприяння у знятті арешту з майна.

Як повідомляло РБК-Україна, 10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави 3 млн гривень. 13 серпня він вже вийшов із СІЗО.