ua en ru

Справа Онищенка: суд перенесли через неявку на засідання прокурора САП

Справа Онищенка: суд перенесли через неявку на засідання прокурора САП Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Справа Онищенка розглядатиметься у суді 16 січня

Судове засідання по справі Олександра Онищенка, на якому розглядатиметься клопотання про заочне розслідування щодо народного депутата, перенесли через неявку на засідання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Солом'янського районного суд Києва у Facebook.

Як зазначається, сьогодні на офіційній сторінці САП у Facebook була поширена інформація, що судді Солом’янського районного суду м. Києва несвоєчасно виконують покладені чинним КПК України свої обов’язки та систематично саботують розгляд судових справ у кримінальних провадженнях за фактом заволодіння активами ПАТ "Укргазвидобування".

"З приводу таких неетичних та непрофесійних висловлювань на адресу суддів Солом'янського районного суду м. Києва прес-служба суду уповноважена заявити, що описані обставини не відповідають дійсним обставинам справи. Так, 06.12.2017 року о 14 год. 30 хв. мало відбутися чергове судове засідання з розгляду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування відносно Онищенка О. Проте, розгляд справи було відкладено на 16 січня 2018 року через неявку в судове засідання прокурора САП та інших учасників процесу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дата засідання була визначена суддею з урахуванням раніше призначених справ та завчасно запланованої відпустки головуючого в справі судді.

Прес-реліз щодо розгляду справ відносно Онищенка О. Р. та Постного В. М. 07 грудня 2017 року на офіційний сторінці Спе...

Опубліковано Солом'янський районний суд міста Києва 7 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше у САП повідомляли, що суд у справі Онищенка перенесли на 16 січня 2018 року. За інформацією прес-служби САП, попри вимоги КПК закінчився не тільки 10-денний термін розгляду клопотання, але і майже місячний.

"Поряд з цим можна спостерігати системний саботаж з боку судової системи у всіх епізодах так званої "газової справи", - резюмували в САП.