ua en ru

Суд розгляне клопотання про заочне розслідування щодо Онищенка 16 січня

Суд розгляне клопотання про заочне розслідування щодо Онищенка 16 січня Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Незважаючи на вимоги КПК, давно минув 10-денний термін розгляду клопотання по справі

Суд розгляне клопотання про заочне розслідування щодо народного депутата Олександра Онищенка 16 січня 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в Facebook.

"10 листопада 2017 року детектив НАБУ за погодженням з прокурором у відповідності з вимогами ст. 297-2 КПК звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваних у кримінальному провадженні № 42015110000000121 Онищенко Олександра та інших 5 осіб, більшість з яких, за даними слідства, перебувають на території Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби САП, попри вимоги КПК закінчився не тільки 10-денний термін розгляду клопотання, але і майже місячний.

Так, наступне засідання по розгляду клопотання призначено на 16 січня 2018 року, тобто через 2 місяці після звернення детектива до слідчого судді, а в цілому в строк, в 6 разів перевищує термін, відведений КПК для проведення зазначеної процесуальної дії.

"Поряд з цим можна спостерігати системний саботаж з боку судової системи у всіх епізодах так званої "газової справи", - резюмували в САП.

НАБУ здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою – процесуальне керівництво у кр...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 6 грудня 2017 р.

Зазначимо, в жовтні САП України звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо нардепа Олександра Онищенка.

Нардеп підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. За версією слідства, мати Онищенко є співорганізатором "газової схеми".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що САП підтвердили інформацію про початок Іспанією процедури екстрадиції нардепа Олександра Онищенка.