ua en ru

Допит Порошенка завершено через недоречні запитання сторони захисту

Допит Порошенка завершено через недоречні запитання сторони захисту Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Допит Порошенка тривав майже годину

Допит Петра Порошенка суд у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича вимушено завершив через недоречні запитання сторони захисту. Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чому в той час, коли ви знаходилися в зимовій відпустці, і ніхто не знав, де ви перебували протягом тижня, не було прийнято ніяких постанов про ваше самоусунення?", - запитав у Порошенка адвокат Януковича, після цього суддя оголосив про припинення допиту.

"Я вимушений перервати допит шановного свідка через недоречні запитання сторони захисту. Питання мають стосуватися справи", - сказав суддя.

Відзначимо, сторона захисту Януковича сім раз запитувала у Порошенка про "самоусунення". Загалом Петра Порошенка допитували дистанційно протягом майже години.

Зокрема, суд відхилив питання сторони захисту щодо місцезнаходження "угоди про врегулювання кризи в Україні", щодо постанови про самоусунення Януковича.

У рамках засідання суддя заявив, що надав стороні захисту удвічі більше часу на допит Порошенка ніж прокурорам ,проте сторона захисту "задає питання, які не стосуються даного кримінального провадження, не бажаючи допитувати Порошенка".

Cудове засідання у справі держзради Януковича

Судове засідання у справі державної зради Януковича

Опубліковано Петром Порошенком 21 лютого 2018 р.

Як повідомив суддя, засідання суду по справі щодо держзради Віктора Януковича продовжиться завтра, розпочнеться допит свідків сторони захисту.

"Засідання продовжиться завтра о 10 годині", - додав суддя.

Зазначимо, Порошенко є останнім свідком сторони обвинувачення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко у ході допиту на суді по справі Януковича заявив про обстріл його машини на держкордоні у селищі Ізварино (Луганська область) у 2014 році.