ua en ru

У Данії на фермах знищили всіх норок з коронавірусом

У Данії на фермах знищили всіх норок з коронавірусом Фото: норка (pixabay)
Автор: РБК-Украина

У Данії знищили всіх норок з новим коронавірусом. Раніше данський уряд планував знищити 17 млн норок з-за мутованого штаму коронавірусу.

Про це повідомляє Управління ветеринарії та харчових продуктів Данії в Twitter.

"Усі заражені COVID-19 норки на фермах знищені. Управління ветеринарії і харчових продуктів продовжує контролювати норкові ферми країни на предмет COVID-19", - йдеться в повідомленні.

При цьому в управлінні відзначили, що в країні коронавірус виявили на 284 норкових фермах, ще 25 норкових господарств знаходяться під підозрою.

Нагадаємо, раніше в Данії виявили 214 випадків передачі нового коронавірусу від норок людині. Через новий мутований штам коронавірусу там планували знищити 17 мільйонів норок.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявляли, що рішення уряду Данії знищити всіх норок, щоб не допустити мутацій коронавірусу є поспішним.

Пізніше стало відомо, що уряд Данії не може зараз ввести в дію рішення про ліквідацію 17 мільйонів норок через правові колізій.

Крім того, сьогодні міністр сільського господарства і продовольства Данії Могенс Йенсен подав у відставку на тлі скандалу зі знищенням норок.