ua en ru

У Данії міністр подав у відставку після скандалу зі знищенням норок

У Данії міністр подав у відставку після скандалу зі знищенням норок Фото: Моґенс Йєнсен (mfvm.dk)

Глава Міністерства сільського господарства і продовольства Данії Моґенс Йєнсен залишив свою посаду через скандал зі знищенням мільйонів норок, в яких виявили коронавірус. Міністр також заявив, що в його відомстві були допущені помилки, і він "несе за це відповідальність".

Про це повідомляє "Данське радіо" (DR).

"У мене більше немає необхідної підтримки серед парламентських партій. Тому сьогодні я повідомив прем'єр-міністру, що хочу піти з уряду", - сказав Йєнсен.

Також він додав, що жалкує про рішення знищити всіх норок на звірофермах Данії. Міністр попросив вибачення в "заводчиків норок, які опинилися в складній ситуації".

Рішення покинути свій пост Моґенс Йєнсен прийняв після того, як зазнав гострої критики з боку парламентських партій і жителів країни, які вказали на відсутність законних підстав для вбивства всіх норок у Данії.

Нагадаємо, в Данії виявлено 214 випадків передачі нового коронавірусу від норок людині. Через новий мутований штам коронавірусу там планують знищити 17 млн норок.

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що рішення уряду Данії знищити всіх норок, щоб не допустити мутацій коронавірусу є поспішним.

Також пізніше стало відомо, що уряд Данії не може наразі ввести в дію рішення щодо ліквідації 17 мільйонів норок через правові колізії.