ua en ru

У Данії заарештували судно РФ

У Данії заарештували судно РФ Іллюстративне фото (youtube.comMAD.MOUSE)

На борту судна перебуває 19 російських громадян

У Данії, поблизу мису Скаген, заарештували судно Російської Федерації (РФ). Про це повідомила прес-служба профспілки моряків РФ.

Зазначається, що на борту судна перебуває 19 громадян РФ.

"Біля мису Скаген влада Данії заарештувала судно "Новая земля", що належить Мурманскому морському пароплавству. Про це повідомив координатор Міжнародної федерації транспортників (МФТ) Сергій Фішов з посиланням на інспектора МФТ у Данії Мортена Баха", - повідомляють у профспілці.

У профспілці відзначили, що "Нова Земля" не перше судно Мурманського мореплавства, яке було заарештоване за кордоном. Раніше були затримані Теплохід "Полюса" в Іспанії і судно "Северная земля" в Новому Орлеані, а в США затримали судно "Поморье".

Зазначається, що всього на заарештованих суднах застрягли 80 росіян.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що російське судно "Механік Погодін", котре перебуває в українському санкційному списку, заблоковано у порту Херсона на три роки.

Крім того, уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова попросила українського омбудсмена Людмилу Денісову отримати у Києва дозвіл на в'їзд до Росії для екіпажу "Норд", в Москві готові до їх обміну на екіпаж судна ЯМК-0041.

Відзначимо, що в ДПСУ виключили можливість обміну затриманого екіпажу кримського судна "Норд" на екіпаж "ЯМК-0041", який утримують в окупованому Криму. У відомстві пояснили, що обмін неможливий, так як члени екіпажу ЯМК-0041 і "Норду" є українцями.