ua en ru

Дадаєв пояснив свої свідчення про вбивство Нємцова загрозою смерті

Дадаєв пояснив свої свідчення про вбивство Нємцова загрозою смерті Заур Дадаєв

Головний фігурант справи про вбивство Бориса Нємцова Заур Дадаєв заявив, що дав свої свідчення по цій справі під загрозою смерті, передає РБК.

Сьогодні Мосміськсуд визнав законним його арешт на два місяці і відхилив скарги сторони захисту. Дадаєва до суду не доставили, він брав участь у розгляді справи через відеоконференцзв'язок.

"Я був у себе вдома (в момент вбивства - ред.), на своєму районі, у мене свідки є, і алібі. Немає ні фото, ні відео, що я був на місці вбивства або на місці проживання вбитого. Є лише свідчення, які я дав під тиском", - заявив Дадаєв.

Він також спростував слова судді про те, що активно співпрацює з слідством. "Мене викрали і погрожували смертю: моєю смертю і смертю мого друга Руслана Юсупова, тому я дав ті свідчення", - заявив Дадаєв. Обвинувачений наполягав, що свідчення дав під диктовку слідства.

Сьогодні Мосміськсуд відправив на перегляд питання про арешт фігуранта справи про вбивство Бориса Нємцова Шагида Губашева.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого на Москворецком мосту, коли повертався додому разом зі своєю супутницею Ганною Дурицької. Кілер зробив у нього серію пострілів, а потім зник.