ua en ru

Суд скасував арешт другого фігуранта справи про вбивство Нємцова

Суд скасував арешт другого фігуранта справи про вбивство Нємцова Затримання підозрюваних у вбивстві Бориса Нємцова

Мосміськсуд відправив на перегляд питання про арешт фігуранта справи про вбивство Бориса Нємцова Шагида Губашева, передає РБК.

На засіданні суду сторона захисту вказувала на процесуальні порушення під час арешту. Басманний суд 8 березня розглянув клопотання про арешти відразу трьох обвинувачених: Губашева, а також Хамзата Бахаева і Темирлана Эскерханова.

Адвокат наполягав, що обрання арешту повинно проходити для кожного фігуранта справи індивідуально. Тому суд першої інстанції порушив норми кримінально-процесуального кодексу.

"Прошу задовольнити скаргу і змінити запобіжний захід за станом здоров'я, у мене два хронічних захворювання", - коротко виступив сам Губашев. Він був присутній у суді по відеоконференцзв'язку, встановленої зі слідчим ізолятором.

Проти скасування арешту заперечував слідчий. "Підстави, які лягли в основу обрання запобіжного заходу, не змінилися і не відпали", - заявив слідчий, додавши, що Губашев може сховатися.

Суддя віддалився в дорадчу кімнату на кілька хвилин, а потім скасував рішення про арешт. До цього суд прийняв таке ж рішення по скарзі обвинуваченого Бахаева.

Також Мосміськсуд сьогодні розгляне скарги головного фігуранта справи Заура Дадаєва, брата Шагида - Анзора Губашева і Темирлана Ескерханова.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого на Москворецком мосту, коли повертався додому разом зі своєю супутницею Ганною Дурицької. Кілер зробив у нього серію пострілів, а потім зник.