ua en ru

Кількість загиблих в результаті землетрусу на Гаїті збільшилася до 1419 осіб

Кількість загиблих в результаті землетрусу на Гаїті збільшилася до 1419 осіб Фото: землетрус в Гаїті забрав життя 1419 осіб (twitter.com/mefeater)

Кількість загиблих в результаті землетрусу на Гаїті збільшилася. В даний час налічується 1419 загиблих, 6000 поранених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на EuroNews.

Лікарня на південному заході Гаїті, де потужний землетрус зруйнував будинки, магазини та інші будівлі за вихідні, була настільки переповнена пацієнтами, що багатьом доводилося лежати у внутрішніх двориках, коридорах і верандах. Потім наближення шторму, яке, як очікувалося, залило зону землетрусу в понеділок ввечері, змусило чиновників перемістити їх, враховуючи погані умови, в лікарні.

Багатьом з поранених довелося чекати допомоги під палючим сонцем на злітній смузі аеропорту.

"Ми планували поставити намети (у внутрішніх двориках лікарень), але нам сказали, що це небезпечно", - сказав Геде Петерсон, директор лікарні загального профілю Les Cayes.

Це не перший випадок, коли персонал змушений імпровізувати. Холодильне обладнання в морзі лікарні не працювало протягом трьох місяців, але після землетрусу в суботу персоналу довелося зберігати до 20 тіл в невеликому приміщенні. Родичі швидко прийшли віднести більшість тіл в приватні служби для негайного поховання. До понеділка в морзі було всього три тіла.

Землетрус, що стався приблизно в 125 кілометрах на захід від столиці Порт-о-Пренс, мало не зруйнував кілька міст і викликав зсуви, що ускладнили рятувальні роботи в країні, яка є найбіднішою в Західній півкулі.

Гаїті вже боролася з пандемією коронавірусу, бандитизмом, загостренням бідності і політичною невизначеністю після вбивства 7 липня президента Жовенеля Моіза, а нещодавно землетрус змусив жителів вибігти на вулиці.