ua en ru

Число загиблих в результаті землетрусу в Південній Азії досягло 70 осіб

Число загиблих в результаті землетрусу в Південній Азії досягло 70 осіб Фото (Reuters): землетрус в регіоні Південної Азії

Осередок землетрусу залягав на глибині 213,5 км на північному сході Афганістану, в 250 км від афганської столиці Кабул

Кількість жертв землетрусу в Афганістані досягла 70 людей. Про це передає AFP.

Повідомляється, що серед загиблих опинилися 12 дівчаток з міста Талукан на півночі Афганістану, які загинули в результаті тисняви в школі. Як повідомив агентству голова місцевого департаменту освіти, ще 35 студентів, що потрапили в тисняву, отримали поранення.

Разом з тим, в афганській провінції Нангархар на кордоні з Пакистаном жертвами землетрусу стали шість чоловік, ще 69 постраждали, розповіли агентству в місцевій лікарні.

Як мінімум 28 людей загинули в північний районах Пакистану, 20 - на північно-заході країни, троє - на території Гілгіт-Балтистана (найпівнічніша адміністративна одиниця в Пакистані), ще одна людина загинула в пакистанському Кашмірі. За даними AFP, серед загиблих в Пакистані - вісім дітей.

Зазначимо, потужний землетрус магнітудою 7,5 бала за шкалою Ріхтера вдарив сьогодні, 26 жовтня, одразу по трьом азіатським країнам - Пакистану, Індії та Афганістану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 50 загиблих в результаті землетрусу.