ua en ru

У Чернігівській обл. проведуть розмінування 16-кілометрової зони, - ДСНС

У Чернігівській обл. проведуть розмінування 16-кілометрової зони, - ДСНС Фото: Олег Мельчуцький (mvs.gov.ua)

Наразі створюється зведений піротехнічний загін

Держслужба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) планує розпочати розмінування 16-кілометрової зони в Чернігівській області, де вибухнув арсенал боєприпасів. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови ДСНС Олег Мелчуцький, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, наразі створюється зведений піротехнічний загін.

"Наразі створюється зведений піротехнічний загін, який буде виконувати завдання з очищення місцевості з вибухонебезпечних предметів. Буде сформовано загін у кількості 107 чоловік особового складу. В 16-ти кілометровій зоні будуть проведені роботи по очищенню місцевості від вибухонебезпечних предметів",- повідомив Мельчуцький.

Замголови Держслужби зазначив, що піротехніки вже виконують заявки з розмінування території.

"На даний час особовий склад піротехніків прибуває. В оперативному порядку вони виконують заявки на розмінування, які вже надходять до нас. На даний час працює п’ять піротехнічних розрахунків. Цього поки що достатньо", - додав він.

Нагадаємо, через вибухи в Чернігівській області, які відбулися сьогодні на військових складах, планують евакуювати жителів 14 сіл. У зазначених селах проживає від 17 до 20 тисяч.

Як писало РБК-Україна, населення Ічні (Чернігівська область) повністю евакуювали, про що повідомив заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко.