ua en ru

Чемпіонат Чехії визначився з датою відновлення футбольного сезону

Чемпіонат Чехії визначився з датою відновлення футбольного сезону Фото: матч 23 туру чемпіонату Чехії (facebook.com/prvnifotbalovaliga)

Крім вищої ліги, повинен стартувати і другий за силою дивізіон країни

Сезон у двох головних дивізіонах чемпіонату Чехії з футболу планується відновити 25 травня. Про це повідомляється на офіційному сайті турніру.

Однак затвердити план і календар продовження сезону ще має футбольна асоціація ліги на спеціальному засіданні 12 травня, де будуть присутні представники всіх клубів. Рішення також залежить від рекомендацій з боку уряду і міністерства охорони здоров'я.

Також на початку травня футболісти приступлять до командних тренувань. Ігри будуть проводитися без глядачів.

Таким чином, чемпіонат Чехії першим в Європі назвав дату відновлення своїх матчів. До повернення футбольного сезону готуються в Німеччини, Австрії та Польщі.

Футбольний сезон практично в усьому світі був припинений через пандемію коронавірусу. Єдина на європейському континенті країна, яка не призупиняла національну першість з футболу, залишається Білорусь.

У чемпіонаті Чехії було зіграно 24 туру, перше місце на поточний момент займає "Славія".

Нагадаємо, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) наполегливо радить країнам дограти внутрішні чемпіонати, що дають право на виступ в єврокубках. Якщо змагання завершити неможливо, УЄФА допустить клуби для участі в Лізі чемпіонів і Лізі Європи сезону-2020/21 на підставі спортивного принципу.