ua en ru

В Чечні почалися судові слухання щодо членів УНА-УНСО Карпюка і Кліха, - Слідком РФ

В Чечні почалися судові слухання щодо членів УНА-УНСО Карпюка і Кліха, - Слідком РФ Фото: Микола Карпюк

Слідство стверджує, що в рядах бойовиків вони брали участь у бойових зіткненнях з військовослужбовцями РФ на території Чечні

У Верховному суді Чечні почалися попередні слухання у кримінальній справі стосовно громадян України Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, обвинувачених у тому, що вони в 1994-1995 роках воювали на стороні УНА-УНСО проти російських військовослужбовців. Про це повідомив представник СК РФ Володимир Маркін, передає прес-служба відомства.

"Тепер усім їм доведеться відповісти за тяжкі злочини, які вони скоїли на території Російської Федерації, сидячи на російській лаві підсудних", - сказав Маркін.

Представник відомства нагадав, що обвинувачені були затримані в минулому році на території Росії.

"За версією слідства, на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального спрямування "УНА-УНСО", що дотримується націоналістичної ідеології, одними з цілей і завдань якої були надання протидії російській владі в будь-якій формі і знищення громадян Російської Федерації російської національності. Розділяючи ці цілі і завдання, в зазначений час на території України до її складу увійшли громадяни України Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Малофєєв, Олександр Музичко та інші особи", - зазначили в відомстві.

Нагадаємо, 26 серпня слідчий комітет Російської Федерації (РФ) направив до суду для розгляду по суті кримінальну справу проти українців Миколи Карпюка та Станіслава Кліха з затвердженим обвинувальним висновком.