ua en ru

Brexit може полегшити євроінтеграцію України, - спікер сейму Польщі

Brexit може полегшити євроінтеграцію України, - спікер сейму Польщі Фото: Марек Кухчинський вбачає у Brexit шанс для України

Україна і Польща домовилися працювати саме в цьому напрямку

Рішення про вихід Великобританії з Європейського Союзу викличе необхідність змінити порядок функціонування європейських інституцій, що може полегшити євроінтеграцію для України. Про це заявив маршалок Сейму Польщі Марек Кухчинський 26 червня на спільному брифінгу з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм у Трускавці, передає DW.

"Якщо ми говоримо про майбутнє, передусім європейське майбутнє, про те, що буде відбуватися у зв'язку з рішенням, ухваленим Великою Британією. Я вважаю, що це можливість і потреба внести зміни у функціонування європейських інституцій, таких як Європейський Парламент і Європейська Комісія", - сказав Кухчинський.


"І в зв'язку з цим відкривається можливість змін відповідних положень, які спростили б Україні шлях до спільної, об'єднаної Європи, до європейської інтеграції", - додав він.

За його словами, Україна і Польща домовилися працювати саме в цьому напрямку.

"Сподіваюся, що результати нашої роботи будуть хорошими", - наголосив Кухчинський.

Нагадаємо, раніше глава комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що після виходу Великобританії з Євросоюзу Україна наступна в черзі на членство в ЄС.