ua en ru

Брата Гюлена засудили в Туреччині до 10 років ув'язнення

Брата Гюлена засудили в Туреччині до 10 років ув'язнення Фото: Фетхуллах Гюлен (fgulen.com)

Гюлена, який перебував в ув'язненні з жовтня 2016 року, звинуватили у членстві в збройному терористичному угрупованні

У Туреччині в понеділок, 1 жовтня, засудили до десяти років і шести місяців ув'язнення Кутбеттина Гюлена - брата мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації путчу в 2016 році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Як повідомляє видання, Гюлена, який перебував в ув'язненні з жовтня 2016 року, звинуватили у членстві в збройному терористичному угрупованні. Він, однак, відкидає всі звинувачення і наполягає на своєму звільненні.

Його брат Фетхуллах, що проживає в США, також заперечує свою причетність до організації спроби перевороту. Уряд Ердогана, однак, вимагає екстрадиції Фетхуллаха Гюлена з США, а також переслідує всіх, хто має принаймні потенційний зв'язок з рухом Гюлена.

Нагадаємо, Ердоган закликав Німеччину екстрадувати прихильників Гюлена. Також Ердоган закликав Німеччину визнати організацію Гюлена, якого він звинувачує у спробі державного перевороту в 2016 році, терористичною організацією.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Туреччині 15 журналістів опозиційної газети Cumhuriyet засудили до тюремних термінів за зв'язку з Гюлен.

Також турецькі власті видали ордер на арешт Гюлена, який проживає в США, і ще семи осіб. Всіх їх запідозрили у причетності до вбивства в Анкарі російського посла Андрія Карлова.