ua en ru

Ердоган закликав Німеччину екстрадувати прихильників Гюлена

Ердоган закликав Німеччину екстрадувати прихильників Гюлена Фото: Фетхуллах Гюлен (fgulen.com)

Також він просить визнати організацію Гюлена терористичною

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав Берлін видати "сотні прихильників" ймовірного організатора спроби державного перевороту Фетхуллаха Гюлена, які проживають у Німеччині. Про це він заявив на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє Reuters.

Як повідомляється, Ердоган прибув до Німеччини в четвер для триденного візиту. Зазначається, що президент Туреччини прагне поліпшити зв'язки з найбільшою економікою Європи і забезпечити інвестиції, щоб зміцнити економіку своєї країни.

Також Ердоган закликав Німеччину визнати організацію Гюлена, якого він звинувачує у спробі державного перевороту в 2016 році, терористичною організацією.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Туреччині 15 журналістів опозиційної газети Cumhuriyet засудили до тюремних термінів за зв'язки з Гюленом.

Крім того, повідомлялося, що турецька влада видали ордери на арешт Гюлена, який проживає в США, і ще семи осіб. Всіх їх запідозрили у причетності до вбивства в Анкарі російського посла Андрія Карлова.