ua en ru

У Туреччині 15 журналістів Cumhuriyet отримали тюремні строки за зв'язки з Гюленом

У Туреччині 15 журналістів Cumhuriyet отримали тюремні строки за зв'язки з Гюленом Фото: ілюстративне фото (amnesty.org)

Журналістів звинуватили в пособництві терористичній організації

В Туреччині 15 журналістів опозиційної газети Cumhuriyet засудили до тюремних строків за зв'язки зі звинуваченим в організації спроби державного перевороту Фетхуллою Гюленом. Про це повідомляє Daily Sabah.

Повідомляється, що напередодні ввечері Ахмет Шик, Мурат Сабунчу і ще 13 звинувачених у нібито підготовці терактів журналістів отримали вироки у вигляді тюремного ув'язнення. Ще трьох журналістів суд виправдав. Зокрема, Шик і Сабунчу отримали по 7 років і шість місяців за "пособництво терористичній організації, не будучи її членом".

Крім того, за рішенням суду справу щодо головного редактора газети Can Dündar винесено в окреме провадження. Підсудних звинуватили у поширенні пропаганди групи Гюлена (FETÖ), на яку поклали відповідальність за спробу перевороту в липні 2016 року. Більша частина доказів в обвинувальному висновку виходить з повідомлень в соціальних мережах, а також тверджень про те, що журналісти контактували з користувачами Bylock - додатку для обміну зашифрованими повідомленнями - яких уряд ідентифікував як членів FETÖ.

Нагадаємо, в березні Туреччині з-під варти звільнили двох журналістів газети Cumhuriyet.