ua en ru

БПП сьогодні підтримає законопроект про спецконфіскацію

БПП сьогодні підтримає законопроект про спецконфіскацію Фото: Андрій Вадатурський

Фракція підтримає його лише у першому читанні

Фракція "Блок Петра Порошенка" прийняла рішення підтримати законопроект про спецконфіскацію №5142. Про це повідомив член фракції Андрій Вадатурський, передає прес-служба БПП.

При цьому нардеп підкреслив, що законопроект підтримають лише у першому читанні.

“Цей закон потрібно приймати, в цьому немає жодних сумнівів. Його необхідність визначається тим, що у проекті бюджету, у випадку його реалізації, передбачається надходження до бюджету, наголошую, реальних, приблизно у розмірі 25 мільярдів. Левова частка з них (орієнтовно 80%) буде спрямована на потреби оборонного комплексу. Решта (20%) у Державний Фонд Регіонального Розвитку. Але перед тим необхідно усунути ряд недоліків”, – зазначив парламентар.

Він наголосив, що станом на сьогодні більшість депутатів фракції знайшли компроміс з Кабінетом міністрів для прийняття законопроекту у першому читанні.

“В понеділок наша фракція зустрілася з міністром юстиції Павлом Петренком. Він запевнив депутатів, що у внесеному сьогодні законопроекті зняті статті, які викликали найбільший спротив у депутатів. А саме: закон буде діяти тільки у тих випадках, коли до суду про арешт майна буде звертатись Генеральна прокуратура України, більше того, конкретно або Генпрокурор, або його заступники. Наступний важливий момент: дія закону про спецконфіскацію буде поширюватись виключно на ті випадки, коли на момент прийняття закону і його підписання вже накладений арешт на активи і винесена підозра певному колу осіб”, – сказав Вадатурський.

Однак, за словами народного депутата, у багатьох депутатів від БПП залишилась низка питань до законопроекту.

“Міністр Павленко запевнив нас, що закон буде прийнятий лише у першому читанні. Потім він готовий зустрітися з депутатами фракції і врахувати усі застереження та зауваження, з тим, щоб у законопроекті до другого читання і прийняття в цілому були усунуті всі недоліки”, - додав парламентар.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя рекомендував нардепам підтримати в першому читанні урядовий законопроект про забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів, так званий закон про спецконфіскацію.