ua en ru

Комітет Ради з правової політики підтримав законопроект про спецконфіскацію

Комітет Ради з правової політики підтримав законопроект про спецконфіскацію Фото: Павло Петренко

Комітет рекомендує ВР прийняти проект закону за основу

У ході сьогоднішнього засідання комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував нардепам підтримати у першому читанні урядовий законопроект щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів, так званий закон про спецконфіскацію. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Після тривалих дискусій комітет рекомендував парламенту підтримати даний законопроект за основу. Це крок для повернення коштів, які були вкрадені Януковичем і його оточенням в українського народу", - зазначив голова Мін'юсту.

При цьому Петренко підкреслив, що паралельно із законопроектом про спецконфіскацію слід ухвалити ще один документ, який чітко визначає, куди саме мають піти конфісковані кошти.

"Ми відчуваємо шалений опір щодо цього документа. Депутати придумують будь-які приводи, аби не голосувати за нього. На жаль, серед цих депутатів є і представники демократичної коаліції. Хоча прийняття цього документа – це підвищення соціальних стандартів для наших пенсіонерів та бюджетників і додаткові кошти на оборону", - пояснив міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд вимагає від ВР прийняти закон про спецконфіскацію.